(149)

Kvinnan i leran

ljudbok och e-bok


Ny bok i serien om Enzo Macleod

»Kvinnan i leran Àr en spÀnnande thriller som gÀckar lÀsarens nyfikenhet och avslöjar ett ondskefullt mörker i bÄde samhÀllets topp- och bottenskikt.« Betyg: 4 av 5 - Teija Johanson, BTJ

»En tÀt och spÀnnande thriller.« New York Journal of Books

VÀstra Frankrike, 1989: TjugoÄriga Lucie Martin sÀnks ner i en pittoresk sjö, livlös och med en plastpÄse virad runt huvudet. Fjorton Är senare: En vÀrmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar trÀd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.

Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta ParisvĂ„ning och gĂ„r igenom den knappa bevisföringen för det sjĂ€tte – och sista – kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken RĂ©gis Blanc framstĂ„r som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentĂ€tt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen Ă€r mycket mer komplicerad. Vad han inte inser Ă€r att han Ă€r pĂ„ vĂ€g att försĂ€tta bĂ„de sig sjĂ€lv och sina nĂ€rmaste i livsfara.

I översĂ€ttning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] Àr en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sÄlt i över 12 miljoner exemplar vÀrlden över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bÄde internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Kvinnan i leran Àr den sjÀtte boken i Peter Mays serie om kriminalteknikern Enzo Macleod.


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

4.2

149 recensioner

SkrivG

2024-02-27

kanske ngt för gubbar med visst intresse för fransk kultur

Mia-Marie

2024-01-23

ja man undrade ju vissa saker genom serien, och det fick ju sin förklaring. misstankarna bekrÀftades.

Karin

2024-01-17

Lite svÄrt med alla franska namn.