(1)

Kristin Lavransdotter: Husfrun

e-bok


Kristin och Erlend har Àntligen kunnat gifta sig och nu ska hon fÄ leva ett lyckligt liv som husmor pÄ Husaby gÄrd. Men att leva med Erlend blir inte helt som hon hade tÀnkt sig. Deras olikheter blir allt tydligare - han fokuserar pÄ jordelivets belöningar medan hon söker sig nÀrmare Gud och rÀttfÀrdigheten. Erlends hetsiga temperament och rastlöshet sÀtter Kristins kÀrlek pÄ prov och frÄgan Àr om hon kan glömma och förlÄta.

Med sin levande och detaljerade skildring av karaktÀrer och miljöer, fÄngar Undset lÀsaren och tar oss med pÄ en resa genom en kvinnas kamp för sjÀlvstÀndighet och personlig integritet. Det Àr en gripande och tidlös berÀttelse om identitet, lojalitet och modet att följa sitt hjÀrta.

Husfrun Àr den andra delen i trilogin om Kristin Lavransdotter, efter den inledande Brudkronan. I översÀttning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihĂ„gkommen Ă€r hon för sina historiska romaner, dĂ€r trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhĂ„lls som den frĂ€msta.