(1)

Kristin Lavransdotter: Brudkronan

e-bok


Kristin Lavransdotter Àr en ung kvinna i 1300-talets Norge. Hon har en nÀra och stark relation till far, storbonden Lavran, och accepterar villigt nÀr han lovar bort henne till Simon Darre. Innan de gifter sig ska Kristin gÄ i klosterskola i nÄgra Är, dÀr hon trÀffar den charmige Erlend. NÀr deras relation inte gÄr att förneka mÄste Kristin stÄ upp mot sin far för första gÄngen i sitt liv, om hon ska fÄ leva det liv hon sjÀlv vill.

Med sin poetiska och suggestiva stil vÀcker Undset Norges medeltida historia till liv och bjuder in lÀsaren till en vÀrld av starka kÀnslor och djupa inre strider. Kransen Àr en oemotstÄndlig roman om kÀrlekens komplexiteter och en gripande utforskning av en ung kvinnas sökande efter sin egen plats i vÀrlden.

Brudkronan Àr den första boken om Kristin Lavransdotter, följd av Husfrun och Korset. I översÀttning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihĂ„gkommen Ă€r hon för sina historiska romaner, dĂ€r trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhĂ„lls som den frĂ€msta.