(1)

Krigarna

e-bok


Det Àr skrÀmmande och trollbindande samtidigt och jag lÀngtar redan efter att fÄ följa nÀsta bok in i dessa okÀnda svenska skogar Ànnu en gÄng.

Kajsa Bergström, GT

NÀr Elins dotter Gerda bara Àr nÄgra mÄnader gammal exploderar oroligheterna omkring dem. MotstÄndsrörelsen rycker allt nÀrmare maktcentret i Grövelsjön. Elin fÀngslas av militÀren pga sitt slÀktskap med Karin, en av motstÄndsrörelsens ledare. De anvÀnder barnet som pÄtryckning för att fÄ henne att avslöja var Karin finns. Men Elin lyckas fly med Gerda i en vÀska och mÄste ta sig hem till fots, mitt under brinnande uppror.

Krigarna Àr andra delen i serien Blodregn. Mats Wahl vÀver mÀsterligt berÀttelsen om kampen för överlevnad i en inte helt orealistisk framtid.

Mats Wahl Àr en av Sveriges frÀmsta författare som skriver för unga. Han Àr född 1945 i Malmö och uppvuxen pÄ Gotland och i Stockholm. Sedan debuten 1978 har han skrivit ett femtiotal böcker, pjÀser och filmmanus. För ungdomsromanen Vinterviken tilldelades han Augustpriset och det prestigefyllda Deutscher Jugendliteraturpreis. I sin författargÀrning och som föredragshÄllare och lÀrare har han engagerat sig sÀrskilt för ungdomar i kris.