(27)

Kråkmorsdalen

ljudbok och e-bok


En grå söndagsförmiddag i maj 1712 hittas en man död under märkliga omständigheter. Mannen har blivit hängd i en tall, ansiktet är sönderhackat och på marken ligger ett underligt träsmide. Den oförvitlige kronolänsmannen Erik Forsbeck och hans försupne medhjälpare Joen Larsson rider ut för att undersöka vad som hänt.

Händelsen är den första i en rad våldsamma dåd som skakar Farilla socken, i nordvästra Hälsingland, denna sommar. I skuggan av det stora nordiska kriget, den ständigt hotande svälten och böldpestens härjningar inleder Forsbeck jakten på en undflyende gärningsman.

Under den förhärskande kristendomen döljer sig lager av hedendom, samisk trolldom och skogsfinnarnas svarta magi vilket gör fallet svårlöst. Är det en mördare, ett straff från Gud eller är det den onde själv som släppts lös?


Uppläsare: Karu Wallin
Längd:

3.1

27 recensioner

Anna

2023-12-27

säkert intressant men ngn vajsing m ljudet som sagt

Christer

2023-11-13

Mycket intressant om falabyggden. dock så hade lite svårt att acceptera uttalet an Farila och i vissa fall Ljusnan. men klart värd att lyssna på. väntar på fortsättning.

Jt.bocker161212

2023-07-28

💜Bara WoW Erik Nilshammar Han gör det igen Helt 👌 😱 Detta är en historia som utspelar sig i Färila med omnejd under året 1711. Det är en historieskildring samtidigt som det är en mordgåta. Den är mörk och oväntad i sin upplösning. Persongalleriet är djupare än väntat, man får en förståelse för tidens anda. Jag rekommenderar varmt denna bok Av mig så får den Full Pott Med andra ord en Stark ☠️☠️☠️☠️☠️+  av 5st💜