(184)

Korpfanan

ljudbok och e-bok


Einar ska bli krigare, vare sig han vill det eller inte.

Det Ă€r Einar Unnssons öde att bli en mĂ€ktig islĂ€ndsk krigare. Han besitter en sĂ€llsynt gĂ„va som gör honom dödsbringande i strid. Redan har han lyckats förgöra mĂ€nnen som hans ökĂ€nde far – jarl Torfinn Skallklyve – skickade för att döda honom. Trots det vĂ€ljer han att vĂ€nda striden ryggen för att bli bard.

NĂ€r tre mĂ€n attackerar honom Ă€r Einars kvĂ€den till föga hjĂ€lp. Som tur Ă€r rĂ€ddas han av en skicklig bĂ„gskytt – den iriska prinsessan Affreka. Hon hade utgĂ„tt ifrĂ„n att Einar skulle samla ihop en armĂ© för att utmana Torfinn om makten över jarldömet pĂ„ Orkneyöarna. Nu Ă€r hon fast besluten att fĂ„ honom pĂ„ rĂ€tt vĂ€g igen.

Snart finner sig Einar intrasslad i Affrekas eget uppdrag. Hon Àr pÄ jakt efter Korpfanan Ät kung Erik Blodyx av Norge. Legenden gör gÀllande att fanan, som besitter en kraftfull magi, var en gÄva frÄn sjÀlvaste Oden. Det sÀgs att den armé som marscherar under fanan aldrig kan förlora.

Sökandet utlöser en rad hÀndelser som Àr bortom Einars kontroll, och han har inget annat val Àn att möta ödet och Ànnu en gÄng dra sitt svÀrd.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.2

184 recensioner

Jonathan

2024-01-27

En riktigt spÀnnande uppföljare dÀr Einar verkligen kÀnns som att han har mycket mer agens i berÀttelsen Àn I föregÄende bok! Varenda karaktÀr har en roll att fylla i ensemblen och fÄr verkligen sina stunder att skina! Ser verkligen fram emot att ta mig genom nÀsta bok i serien!

Oscar

2024-01-10

lÀttlyssnad

Björn

2023-12-06

5 stjÀrnor till upplÀsaren Sauk.