(32)

Kommer du tycka om mig nu?

ljudbok


Kommer du tycka om mig nu? Àr en sjÀlvbiografisk berÀttelse om fyra identiteter - La, Lina, Marjatta och Jag - en Àrlig och gripande historia om uppvaknande, identitet och förÀndring.

La föds som pojke men kÀnner frÄn tidig Älder att det Àr nÄgot som inte stÀmmer. Hon Àr ju en flicka men det ser ingen. Lina vill vara bÀst i klassen men hon kÀmpar med lÀs- och skrivsvÄrigheter. Marjatta Àr utbildad flersprÄkig jurist men vantrivs i EU:s grÄa korridorer. Dessa tre historier vÀvs samman med hur Jag vÀnder en skola i kris.

La, Lina, Marjatta och Jag brottas med sina kÀnslor samtidigt som de bygger upp sina drömmar, förvÀntningar och destinationer. Deras önskan Àr att nÄ sina drömmars mÄl, sina DÀr framme, och en strÀvan efter ett bÀttre sjÀlvförtroende, en större sjÀlvkÀnsla - jag duger som jag Àr - och att en dag fÄ slippa stÀlla frÄgan: Kommer du tycka om mig nu?

Detta Àr en bok om att ta ödet i sina egna hÀnder och att skapa sin egen framtid. Det Àr inte gjort i en handvÀndning; det handlar om att prova, lÄtsas, kÀnna efter och prova igen. Om och om igen.



4.2

32 recensioner

monica

2022-09-07

Denna bok ger en bild av att födas i fel kropp. Detta borde vi lÀsa tillsammans med ungdomar i skolan. Rörande , rak och upplysande. En bok som pÄminner mig om att jag lÀr sÄ lÀnge jag lever. Tack för en fantastisk bok!

Roselini

2022-03-15

Vilken fantastisk mÀnniska vi har fÄtt som skolminister! Med tanke pÄ all utbildning hon har med sig in i skolans vÀrld samt vetskapen om vad innebÀr att inte passa in. Hon Àr öppen med sitt förflutna för att visa ungdomar att man kan stÀlla saker tillrÀtta dÀr naturen misslyckades. Lina Àr en stark personlighet som ingen sÀtter sig pÄ. Hon har en enorm utstrÄlning och pondus.

G-B

2022-01-19

Intressant lÀsning - vilken kÀmpaglöd den kvinnan har! Ska bli spÀnnande att se vad hon kan utrÀtta som skolminister!