(0)

Kocken & fiskaren

e-bok


Följ med pĂ„ flugfiske i ArjeplogfjĂ€llen, dörja makrill och fĂ„nga havskrĂ€ftor pĂ„ Tjörn, kroka havsöring i norra Roslagen, pimpla gĂ€dda i ett vintrigt HĂ€rjedalen och koka krĂ€ftor vid en upplĂ€ndsk sjö. Det som nappar och fĂ„ngas lagas till med stor omsorg och kĂ€nsla, för det som tas upp ska tas om hand – frĂ„n glödgrillad strömming och cajunkrĂ€ftor till sashimi pĂ„ öring och röding med broccoli, jalapeño och mandlar.

I den hÀr boken vill kocken Mikael och fiskaren Hubbe hitta tillbaka till den perfekta fiskeutflykten. Fritidsfisket Àr idag specialiserat och teknikdrivet men essensen i fisket gÄr lÀtt förlorad bland dyr utrustning och tÀvlingsmentalitet. Hur eller vad du fiskar spelar egentligen inte sÄ stor roll, det viktigaste Àr att du tar dig ut.

Mikael och Hubbe gör en fiskeresa genom Sverige för att hitta tillbaka till det som gjorde fisket magiskt i barndomen – förvĂ€ntningarna, spĂ€nningen och myset i att sitta pĂ„ en brygga i morgondiset med blicken fĂ€st pĂ„ ett flöte och nĂ„gra mackor i ryggsĂ€cken. Den hĂ€ndelselösa vĂ€ntan och det plötsliga hugget.

LÀr dig mer om de svenska matfiskarnas ekosystem och livsbetingelser, och vilka redskap och handlag som behövs för att göra fiskelyckan god. Och missa inte Hubbes allra viktigaste tips för fiskeutflykten: du behöver mer tÄlamod och mer matsÀck Àn vad du tror.