(183)

Kinesen

e-bok


En januaridag 2006 gör Hudiksvallspolisen en fasansfull upptÀckt. I den lilla byn Hesjövallen har en massaker begÄtts. Arton personer har slaktats pÄ det mest bestialiska sÀtt. NÀr domaren Birgitta Roslin lÀser om dÄdet slÄs hon av att hon Àr slÀkt med sÄ gott som samtliga offer.

Hon ger sig ut pÄ en resa till 1860-talets USA dÀr jÀrnvÀgen mellan vÀst- och östkust byggs av kinesiska slavarbetare. Men spÄren leder ocksÄ till dagens Kina. Den nya supermakten behöver tillgÄng till rÄvaror för sin industrialisering och samtidigt lösa problemet med miljontals missnöjda bönder som inte fÄr ta del av det ökade vÀlstÄndet. Oförskyllt dras Birgitta Roslin in i ett vÀrldspolitiskt spel dÀr hennes liv Àr i fara.

Kinesen Àr en thriller pÄ högsta internationella nivÄ. Den pekar pÄ de faror som uppstÄr nÀr Kina Äter blir en stormakt samtidigt som demokratifrÄgorna Àr olösta. Den kommer att diskuteras lÄngt utanför de lÀsargrupper som bara vill ha en stunds spÀnnande underhÄllning.



3.5

183 recensioner

H

2022-02-12

LĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„Ă„ng

Sofu

2021-01-06

SpÀnnande, tvÄ tidsepoker och i huvudsak tre lÀnder; Sverige, Kina, USA. En domare, Birgitta Roslin, fÄr tid över att nysta i ett brutalt massmord. Hur hör dagboksanteckningar frÄn 1860-talets Usa ihop med massmordet i Hesjövallen? Kan Birgitta hjÀlpa polisen i byn och hur pÄ hur djupt vatten har hon hamnat i? Fantastisk sprÄklig skildring av nutid och dÄtid. BÄde gÀllande det visuella men Àven samtida och dÄtida politik. Hur mÀnniskors smÀrta kan vandra genom generationer. En spÀnnande bok som Àr vÀrd att strÀcklÀsa/lyssna. Det Àr lÀtt att lÀra kÀnna bokens karaktÀrer. De bestialiska morden beskrivs vÀldigt grafiskt och kÀnsliga lÀsare bör vara förvarnade för det.

Annika

2020-07-29

VÀlskriven och spÀnnande!