(85)

Katitzi rymmer

ljudbok


Katitzis familj bestÄr av Pappa Taikon, en 63 Är gammal strÀng man som Àr gift med en elak styvmor som inte alls tÄl Katitzi och hennes syskon. I lÀgret dÀr Katitzi bor, bor ocksÄ storasyster Lena, som Àr tre Är Àldre och storebror Paul som Àr 17 Är gammal. Paul avskyr lÀgerlivet och Àr bekymrad för sina systrars framtid med den elaka styvmodern. Sen finns ocksÄ storasyster Rosa, som Àr syskonens trygga punkt efter deras mammas död. Men Rosa hade blivit bortgift med en kusin och rest till Sydsverige med sin nya familj till systrarnas stora bedrövelse.

LÀgret var ganska litet. Det bestod av tre tÀlt och en vagn. Tivolit var nerpackat eftersom pappa Taikon hade inte fÄtt tillstÄnd att sÀtta upp det. Nu skulle man arbeta i skogen. Ingenting var riktigt som förr. Men Katitzis pappa hoppades pÄ att kriget skulle ta slut och att tyskarna skulle förlora, sÄ att han kunde förena sig med sina bröder igen.

Katitzi rymmer Àr den tredje volymen i serien om den romska flickan Katizi. Böckerna om Katitzi har Àlskats av generationer barnbokslÀsare. NyutgÄvorna Àr illustrerade av Joanna Hellgren.



4.6

85 recensioner

Maya❀

2022-08-07

SpÀnnande, rolig, bra

ingela73

2022-02-25

Woohooo !!