(4)

Kasta syra

e-bok


Marzia bor i Bangladesh och gÄr i en skola bara för flickor. Hennes pappa har en egen cykelrickshaw och jobbar med att cykla runt med folk. Marzia gillar skolan och Àr vÀldigt duktig. En dag nÀr Marzia gÄr i Ättan förstörs hennes lyckliga liv. En pojke i byn har börjat uppvakta Marzia. Han smyger fram ibland och viskar att hon Àr söt. Marzia Àr inte intresserad av honom. En dag kommer pojken hem till Marzia med sin pappa och farbror. De ber om hennes hand. Marzias pappa tackar artigt nej. Han tycker att Marzia Àr för ung. Han vill att hon ska gÄ klart skolan först.

Pojken, som Àr van att fÄ vad han pekar pÄ, blir arg. En dag nÀr Marzia gÄr hem frÄn skolan stÄr han pÄ lur och kastar syra i hennes ansikte som hÀmnd för att hon inte ville gifta sig med honom. Marzias liv rasar. Hur ska det gÄ att gÄ vidare? Lösningen blir nÄgot som Marzia aldrig kunnat tro.

En verklighetsbaserad berÀttelse som visar att det gÄr att gÄ vidare och som uppmÀrksammar de fantastiska mÀnniskor som stöttar och hjÀlper de flickor som rÄkat ut för samma sak som Marzia.