(42)

Kärlekens magiska regler

ljudbok


Inga svarta kläder, inga röda skor, inga månskenspromenader. Inga katter, kråkor, levande ljus eller böcker om magi. Och viktigast av allt: bli aldrig någonsin kär ...

Syskonen Owens växer upp i 1960-talets New York, hårt styrda av sin mammas stränga regler. Franny, Jet och Vincent tar alla chanser att bryta mot dem, och mer än någonting annat vill de ta reda på sanningen om vilka de egentligen är.

När de blir inbjudna till sin moster Isabelle, i den lilla staden i Massachusetts där familjen Owens alltid fått skulden för allt ont, börjar de förstå att deras historia ruvar på mörka hemligheter. Ända sedan 1600-talet, då Maria Owens blev kär i fel man och anklagad för häxeri, har kärlek varit släktens förbannelse. Nu måste de ta reda på hur de kan bryta förbannelsen – innan det är för sent.

Kärlekens magiska regler är en storslagen släktsaga om kärlek, syskonband och vikten av att våga vara den man är, skriven av den hyllade författaren Alice Hoffman.


Uppläsare: Moa Gammel
Längd:

3.4

42 recensioner

Maria

2023-11-17

Det är som om hon inte orkade skriva slutet utan bara rafsade ihop det. Och jo, det är snällt uttryckt.

Eira

2020-10-17

Fantastisk bok, särskilt för den som läst och älskat boken (eller filmen med Sandra Bullock och Nicole Kidman) om Systrarna Owens/Practical Magic där vi får lära känna häxsystrarna Sally och Gillian som växer upp hos deras gamla mostrar. I Kärlekens Magiska Regler är det mostrarnas historia vi får följa, från deras uppväxt till dagen då Gillian och Sally plötsligt blir deras ansvar att uppfostra. Franny, Jet och deras bror Vincent växer upp utan att veta om varför dom är annorlunda eller varför dom aldrig får höra något om sina släktingar på moderns sida. Tills det en dag kommer ett brev på posten med en inbjudan till en släkting dom aldrig hört talas om, som lär dom om vilka dom är, hur dom ska hantera sina förmågor - och om förbannelsen som vilar över alla i familjen Owens som någonsin upplever äkta kärlek.