(769)

Kall som is

ljudbok och e-bok


Han vÀntar. Han iakttar. De försvinner.

RÀttslÀkaren Maura Isles frÄn Boston har rest till Wyoming för att delta i en konferens för patologer. Hon trÀffar en bekant frÄn studentÄren som föreslÄr att hon följer med pÄ en skidutflykt med nÄgra vÀnner och hon tackar ja. Men nÀr deras bil kör fast pÄ en bergsvÀg i snöstormen blir de strandsatta utan möjlighet att tillkalla hjÀlp.

Natten faller och de söker sin tillflykt till den undangömda lilla byn Kingdom Come, dĂ€r tolv kusligt identiska hus stĂ„r mörka och övergivna. NĂ„gonting fruktansvĂ€rt har hĂ€nt i Kingdom Come. MĂ„ltider stĂ„r orörda pĂ„ borden, bilarna stĂ„r kvar i garagen. Byns invĂ„nare tycks ha försvunnit i tomma intet, men fotspĂ„r i snön avslöjar att nĂ„gon finns kvar. NĂ„gon som döljer sig i det iskalla mörkret – och iakttar Maura och hennes vĂ€nner.

Flera dagar senare nĂ„s kriminalinspektör Jane Rizzoli i Boston av den hemska nyheten att Mauras förkolnade kropp har hittats i en bergsravin. Chockad och fylld av sorg beslutar sig Jane för att ta reda pĂ„ vad som hĂ€nt hennes vĂ€n. Utredningen slungar Jane rĂ€tt in i Kingdom Comes makabra historia – och leder henne till att upptĂ€cka det ohyggliga som ligger begravt under snön.

Fantastisk 
 Ànnu en vinnare.

The Plain Dealer

Gerritsen tillhandahÄller bÄde en omsorgsfull intrig och omsorgsfulla personteckningar.

Publishers Weekly

Det hÀr Àr den sorts roman man inte slÀpper förrÀn den Àr utlÀst.

Chicago Sun-Times

Gerritsen har konstruerat sin roman med kirurgprecision.

Salon

Tess Gerritsen Àr lÀkare och bestsellerförfattare. Hon utgav sin första roman 1987 och inledde 2001 serien om Rizzoli & Isles. Hennes böcker har utgivits i 40 lÀnder och sÄlts i över 30 miljoner exemplar. Tess Gerritsen har nu slutat praktisera och Àgnar sig pÄ heltid Ät sitt författarskap. Hon Àr bosatt i Maine.


UpplÀsare: Hanna K. Schmitz
LĂ€ngd:

4.2

769 recensioner

Ann-Kristin

2024-03-28

mĂ„nga twist and turns ❀

emma

2024-03-21

Mycket i bokens handling som aldrig förklarades . Övriga serien har jag upplevt som helt annorlunda skriven. NĂ€ ingen hit

Jessica

2024-01-23

Wow! Vilken bok! SpÀnning pÄ hög nivÄ! MÄnga blandade kÀnslor