(6)

Kajakbyggerskan

ljudbok och e-bok


Är det slumpen, en högre mening eller stundens ingivelse? Vem vet. Mias beslut att bygga en kajak kommer som en överraskning, inte minst för henne sjĂ€lv som inte har gjort nĂ„got liknande sedan trĂ€slöjdens skeva smörknivar. Nyseparerad, sviken och med en vardag som frĂ€mst bestĂ„r av att betrakta livet frĂ„n sitt fönster antar hon utmaningen.

NÀr hon ger sig i kast med kajakritningarna tar hennes inre resa fart. Nya mÀnniskor korsar hennes vÀg och ger henne energi, och nÀr den australiske kajakbyggaren Jim dyker upp pÄverkas hon pÄ ett sÀtt hon inte kan vÀrja sig mot.

Mia pendlar mellan invanda mönster och en stark frihetslĂ€ngtan. Sakta sĂ€tts nĂ„got igĂ„ng inom henne som tidigare varit stumt – kan hon stĂ€nga den gamla dörren i sitt liv och bara ge sig hĂ€n?

Kajakbyggerskan Àr en upplyftande feelgood om en medelÄlders kvinna som tar sig an en livskris pÄ ett kreativt och originellt sÀtt.

Gunilla Cullemark föddes i NorrtÀlje 1960. Idag bor hon i Stockholm och ger kurser och workshops som inspirerar till berÀttarglÀdje och skrivlust genom sitt företag SkrivSprÄnget. Författardrömmarna som vÀcktes redan i skolÄldern tog henne sÄ smÄningom till en skrivarverkstad och studier i litteraturvetenskap. Gunilla har tidigare kommit ut med romanen Luskokarungen och novellsamlingen Vinddrake samt skrivit manus till flertalet pjÀser för kulturföreningen RoJ.



3.3

6 recensioner

Patricia

2020-11-09

En mycket lÀsvÀrd bok sÀrskilt för oss 50+. Flera fina sympatiska karaktÀrer. Vill nu bygga en kajak och hoppas pÄ en fortsÀttning!

Anna

2020-09-27

Det hĂ€r skulle jag kalla verklighetsförankrad feelgood, och bra sĂ„dan. Kajakbyggerskan Ă€r en person som jag bĂ„de irriterar mig pĂ„ och kĂ€nner igen mig i. Författaren Ă€r över huvud taget skicklig pĂ„ att mejsla fram ett trovĂ€rdigt persongalleri – det kĂ€nns Ă€kta, mĂ€nniskorna Ă€r dubbelbottnade pĂ„ ett alldeles naturligt sĂ€tt. En röd trĂ„d löper genom berĂ€ttelsen, först omĂ€rkligt men efter hand allt tydligare. Jag gillar ocksĂ„ författarens underfundiga formuleringar, som hon lĂ€gger i munnen pĂ„ huvudpersonen. UpplĂ€saren Ă€r ocksĂ„ bra, med precis lagom intonation.