(126)

Julmagi

ljudbok och e-bok


NÀr veterinÀren Mikael flyttar till landet Àr det med en förhoppning om att fÄ en nystart. Huset har funnits i hans familj under lÄng tid, men trots att han trivs bÀttre pÄ landet Àn i stan var det lÀnge sedan han var dÀr. Med sig har han systerdottern Engla som han fÄtt vÄrdnaden om efter systerns död, samt schÀfern Leo som sÀllan viker frÄn hans sida.

Ensam gör han sitt bÀsta för att ge Engla en trygg uppvÀxt efter att hennes liv fÄtt en skakig start med en missbrukande mamma. Men livet pÄ landet fÄr inte alls en lika stabil och harmonisk start som han hoppats pÄ. IstÀllet hamnar han mitt i en grannfejd dÀr bÄde vuxna och barn verkar ha ett horn i sidan till Mikael och Engla.

Samtidigt vÀxer dock en vÀnskap mellan Mikael och nÄgra av de andra invÄnarna i samhÀllet fram, vilket fÄr Mikael att fortsÀtta försöka. Kanske finns drömmen om ett stilla liv pÄ landet inom rÀckhÄll trots allt?

Julmagi Àr en feelgoodroman om att börja om och att hitta sin plats i livet. Om vÀnskap och familjeband och svunna tider som pÄ olika vis reflekteras i nutiden. Det Àr tredje fristÄende delen i serien JulpÀrlor.


UpplÀsare: EvaMaria Oria
LĂ€ngd:

4.1

126 recensioner

Annika

2023-12-23

Lite för mycket allvar och realism och för lite magi för min smak. Jag upplevde boken som en handbok i hur man tar hand om en trasig 12-Äring. Perfekt bok för dig som ledsnat pÄ "tramsböcker".

Göran

2023-12-18

Fantastisk ljudbok SÄ mycket lÀrdomar o magi har problem med magen o ska prova Doris recept God Jul Kram Majvi J

Ida

2023-12-17

annorlunda och hÀrlig feelgood!