(37)

Julia heter jag

ljudbok och e-bok


I Julias magiska vÀrld kan hon flyga, men i skolan fÄr hon Äka hiss. Hemma har hon hunden Messi som Àlskar bollar. Sami Àr Julias kompis, som hon trÀffat pÄ Internet. NÀr Julia blir stor ska hon bli astronaut. NÀr Messi var valp sÄ kissade han pÄ Julias kudde. Trots det vill hon ha en hund till.

Boken om Julia Àr producerad i syfte att ge barn och unga med funktionsnedsÀttning igenkÀnning. Boken riktar sig Àven till syskon, vÀnner, klasskompisar och liknande. Julia som Àr huvudkaraktÀren, har sjÀlv en funktionsnedsÀttning och Àr ett barn av dagens moderna samhÀllet med resande, datorer och chattande. Julia heter jag, Àr den första boken i en Juliaserie, utgiven av Funkibator förlag. I bokens kommande böcker fÄr vi följa Julia ihop med hundar, i en magisk vÀrld, genom vetenskapen med mera. Förlagets mÄlsÀttning Àr att funktionsnedsÀttning ska vara naturligt inkluderat i bÄde bild och berÀttelse.

Bokens idégivare och tillika illustratör Àr Pia Hammargren. Hon anvÀnder sjÀlv rullstol och var barn pÄ 70-talat dÄ det nÀstan helt saknades böcker för henne att identifiera sig med. BerÀttelsen har tolkats frÄn Pia och dÀrefter författats av Stefan Johansson.



3.8

37 recensioner

Charlie

2024-03-23

Böcker som handlar om funktionsnedsÀttningar tycker jag om för de kan jag relatera till.

Lou

2023-12-15

Älskar böcker om funktionsnedsĂ€ttningar och assistanshundar som hjĂ€lper till!