(152)

Jarastavens vandring 9 - Tertors vrede

ljudbok


JARASTAVENS VANDRING

En historisk serie i Margit Sandemos och Jean Auels anda fylld av dramatik, magi och romantik.

Jarastavens vandring utspelar sig i folkvandringstid i Skandinaviens sydligaste delar. Serien riktar sig till alla som Àlskar storslagna Àventyr med historisk anknytning, het romantik och den tidlösa kampen mellan gott och ont.

Völvorna har tytt tecknen och oron sÀnker sig över GlÀntarp med omnejd. Urlas vilja Àr omöjlig att misstolka. Det Àr Äter dags för de sju Völvorna att sÀtta sig upp mot mörkrets makt - den onde Tertor. Kampen mellan det onda och det goda nÄr hÀr sin kulmen.

Siri, Jorun och de andra Völvorna Àr oroliga. Hur ska de kunna sÀtta sig upp mot Tertor? Enligt profetian ska det vara sju starka Völvor med sju kraftting som stÄr emot mörkret. De Àr alltför fÄ, men en femte Völva Àr pÄ vÀg, och kanske finns de andra tvÄ mitt ibland dem.

Tertor Ä sin sida har byggt upp en armé som leds av den onde Grim. I en grotta inte lÄngt frÄn GlÀntarp bidar de sin tid inför den kamp som ska komma.

I Tertors vrede besvaras ocksÄ den mest fasavÀckande av alla frÄgor: Vad ska hÀnda med Jarastaven? Detta mÀktiga kraftting som har vandrat genom historien Ànda sedan tidens gryning. Ska den fortsÀtta att gÄ i arv frÄn mor till dotter pÄ ljusets sida och skÀnka tröst och hjÀlp Ät dem som har det svÄrt, eller kommer de mörka krafterna att lÀgga beslag pÄ krafttinget och med hjÀlp av den dra olycka över vÀrlden?

Tertors vrede Àr den nionde och avslutande delen i Jarastavens vandring. Den unga Siri Àr dotter till en mÀktig medicinkvinna, en Völva. Under en fientlig attack kidnappas hon av frÀmmande krigare och tvingas kÀmpa för att överleva. Hennes kunskaper som Völva Àr farliga och hon tvingas dölja vem hon Àr för att inte bli dödad.

Saga Borg Àr en pseudonym för tre personer: Diane Alfredhsson, Carola Jonsson och Jesper Svensson.



4.3

152 recensioner

Sandra

2022-06-30

En fantastisk spĂ€nnande bokserie ✹

Linnea

2022-03-30

Tycker serien va bra men tycker slutet va sÄdÀr..

Eva-Britt

2021-08-07

Bra