(0)

Japanska bakverk

e-bok


”I japanska konditorn Ai Venturas oemotstĂ„ndliga godsaker möts det bĂ€sta av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst.” Svenska Dagbladet

"Skapar inspiration och baklust" BTJ

De japanska bakverken förenar det bĂ€sta av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. HĂ€r finns otroliga konsistenser – lĂ€tt och fluffigt, krĂ€migt och segt – och sofistikerade smaksĂ€ttningar frĂ„n matcha och körsbĂ€rsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny vĂ€rld för den nyfikna hemmakonditorn.

I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. Wagashi Àr traditionella japanska bakverk som till exempel de fÀrgglada mochi-riskakorna, yogashi Àr bakverk inspirerade av vÀst, som matcharulltÄrta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé, och kashipan Àr delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan nÄgra Är bor i Stockholm, ger lÀsaren ett helt nytt sÀtt att tÀnka pÄ sÄ grundlÀggande moment som att vispa grÀdde eller göra en tÄrtbotten. Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgÄngar fÄr vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom pÄ en inblick i den japanska tecermonin chado.