(0)

Jag ska bli mamma

e-bok


"Den hÀr boken Àr mitt försök att, medan fostret vÀxte i min livmoder, söka svaret pÄ hur jag som mÀnniska, kvinna, feminist, vÀn, Àlskarinna och yrkesarbetande ocksÄ skulle kunna bli mor utan att förlora förstÄndet."

Den 22 juli 1998 tar Karin Milles ett graviditetstest och fÄr reda pÄ att hon Àr med barn. Detta Àr nÄgot hon och hennes man har önskat och sett fram emot, men det kÀnns ocksÄ helt ofattbart. Omedelbart bestÀmmer Karin sig för att anteckna sina tankar och upplevelser frÄn graviditeten, vilket har resulterat i den hÀr boken. Karin sÀtter ord pÄ funderingar om sjÀlviskhet, rÀdslor och avundsjuka pÄ barnets pappa. Hon beskriver de olika stadierna i graviditeten och tankar kring ultraljud, missfall och sexliv. Ta del av en blivande mammas förvÀntningar, drömmar och farhÄgor. Hur gör man för att inte förlora sitt tidigare liv? Hur fungerar jÀmstÀlldhet i förÀldraskapet? Och vad innebÀr det egentligen att bli förÀlder?

Karin Milles (1969-) Àr en svensk författare av framförallt fackböcker och Àr Àven verksam som sprÄkforskare och lÀrare vid Södertörns högskola.