(0)

Jag och alla andra

ljudbok och e-bok


En lÀttlÀst bok om sjÀlvkÀnsla och tonÄrstid!

Mary Àr nu 13 Är och börjar pÄ högstadiet. Det Àr mycket som Àr pinsamt och svÄrt, som att veta vad man vill och vÄga gÄ emot strömmen. Mamma och pappa stÀller mer krav pÄ Mary, men ibland behandlar de henne ÀndÄ som ett litet barn. De kan vara sÄ himla jobbiga! NÀr man gÄr i sjuan mÄste man vÀl fÄ bestÀmma lite mer över sig sjÀlv?

I den hÀr boken berÀttar Liv Svirsky om kÀnslor som skam och avund. Hon förklarar hur grupptryck fungerar och vad beslutsÄngest Àr. LÀsaren fÄr lÀra sig hur viktigt det Àr att stÄ upp för sig sjÀlv. En perfekt bok för alla nyblivna tonÄringar.

Jag och allt det andra Àr uppdelad i kapitel som inleds med en kort berÀttelse om Mary. DÀrefter kommer ett avsnitt med fakta om vad Mary upplever eller kÀnner. Boken kan lÀsas av vuxna och barn tillsammans som ett underlag för att prata om sÄdant som det ibland kan vara svÄrt att sÀtta ord pÄ.

Liv Svirsky Àr legitimerad psykolog och psykoterapeut, handledare i kognitiv beteendeterapi och författare. Hon har lÄng erfarenhet av att arbeta inom barn- och ungdomspsykiatrin. Jag och allt det andra Àr illustrerad av Mattias Andersson.

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.