(290)

Jag ger dig solen

e-bok


Noah och Jude Ă€r tvillingar, bĂ€sta vĂ€nner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre mĂ„la av vĂ€rlden i sitt skissblock Ă€n leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vĂ„gorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vĂ€n, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar pĂ„ meteoriter och fĂ„r Noahs kropp att vibrera. Men dĂ„ intrĂ€ffar det otĂ€nkbara – en tragedi som slĂ„r tvillingarnas liv i spillror. Och allt förĂ€ndras.

Tre Är senare pratar tvillingarna inte lÀngre med varandra. Noah har slutat mÄla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker stÀlla allt som gÄtt fel till rÀtta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med vÀrldens krokigaste leende. Ett möte som kommer vÀnda tvillingarnas liv upp och ner, igen.

Jag ger dig solen Àr en sprakande berÀttelse om himlastormande kÀrlek och mörka hemligheter, om sprudlande kreativitet och brÄddjup sorg. En bok som inte liknar nÄgon annan, av författaren till Himlen börjar hÀr.



4.3

290 recensioner

Amanda

2023-02-22

VÀrldens bÀsta bok

Irene

2022-10-30

Tyckte början av boken var seg och kÀndes chic lit men Àven om upplösningen var förutsÀgbar sÄ var den fantastisk. Resonemang som personerna för med sig sjÀlv var stundtals underbara. Inte fel heller att spetsa med magi.

Karin

2022-10-20

Kunde vara bÀttre med annan kv lÀsare