(21)

Jag finns

ljudbok


Johanna gÄr i Ättan. Hon bor med sin mamma och lillebror i en medelstor stad, nÄgonstans i Sverige. Allting borde vara bra. Hon borde ha kompisar, trivas i skolan, göra det som andra 14 Äringar gör. Men hennes tillvaro Àr inte som andras. Hennes kÀnnetecknas av kaos och Ängest. I skolan blir hon fysiskt och psykiskt misshandlad av tvÄ pojkar. Hemma blir hon det av sin mamma. Jag finns Àr Johannas berÀttelse, en berÀttelse om överlevnad mot alla odds. Men det Àr ocksÄ en berÀttelse om mod och kraften att bryta sig loss, och en svidande kritik av det skolvÀsende som vÀnde henne ryggen, och om hur vuxna kan svika genom att vÀlja att inte se, inte förstÄ, inte ta sitt ansvar. En ohyggligt stark berÀttelse som inte lÀmnar nÄgon oberörd.


UpplÀsare: Ester Claesson
LĂ€ngd:

4.2

21 recensioner

Bianca

2022-04-19

En sÄ bra bok, lÄnade den frÄn biblioteket och lÀste den och jag Àlskade den. Sorglig och kÀnslig ocksÄ :( Rekommenderar eftersom detta Àr viktigt och vem som helst kan utsÀttas för detta utan att nÄgon mÀrker eller kanske bryr sig.

Gabriel

2021-01-28

đŸ„șđŸ„șđŸ„șđŸ„ș

Elin

2020-06-26

VÀldigt tung och mörk och inte förens i slutet av boken gÄr en strimma av hopp att finna. Skulle denna anvÀndas av lÀrare i en skolsituation (som var mitt syfte med att lÀsa den) Àr det viktigt med ett vÀl genomtÀnkt arbete kring den dÀr det finns rum för samtal och tanke. Boken tar upp Àmnen som mobbning och vuxenvÀrldens svek mot unga och detta kan röra upp starka kÀnslor hos lÀsaren, vilket kan vara bÄde bra och dÄligt beroende pÄ hur det anvÀnds. Jag tror dock att en del unga som inte hörs kan hitta sin röst genom denna bok och dÀrför anser jag den vara vÀrd att lÀsa och lÀgga ned arbetet den krÀver pÄ.