(130)

Italienska skor

e-bok


Det Àr vinter ett av de första Ären av 2000-talet. PÄ en ö i yttersta havsbandet lever Fredrik i en stor tystnad, omgiven av sin hund och katt, med en myrstack i sitt vardagsrum. En mörk hemlighet, ett ödesdigert misstag har gjort honom till en skygg ensling.

En morgon upptÀcker han att det stÄr en kvinna med en rullator ute pÄ isen. Det Àr Harriet, den kvinna han svek för över 30 Är sedan, som han lÀmnade utan att sÀga ett ord. Nu, nÀr hon snart ska dö, krÀver hon att han ska infria det löfte han en gÄng gav henne: Att ta med henne till en avlÀgsen skogstjÀrn, dÀr de skulle simma tillsammans nÀr de hade gift sig.

Detta Àr början pÄ en mÀrklig och omskakande resa, som pÄ mÄnga sÀtt kommer att överraska Fredrik. Inte minst konfronteras han med den dotter som han aldrig vetat om. Resan genom det vintriga Sverige blir lika mycket en resa i hans eget liv, som tvingar honom att se vem han egentligen Àr.

Den ger honom ocksÄ möjlighet att en gÄng för alla ta ansvar för den katastrof som han orsakat och som förÀndrade bÄde hans eget och andras liv.

Italienska skor Àr Henning Mankells 26:e roman sedan debuten 1973.



3.7

130 recensioner

Helga

2023-08-15

Dena bok lÀste jag för flera Är sedan och den har pÄ nÄgot vis stannat kvar hos mig. Nu har jag lyssnat pÄ den och den berörde mig lika mycket nu som dÄ. En fantastisk berÀttelse.

Lena

2022-05-06

En djup o allvarsam historia, beskriver livet som det Àr med alla dess ingredienser. TyvÀrr en upplÀsare med barnslig o tillgjort röst.

Ann

2021-06-29

VĂ€ldigt mkt Mankell :0)