(1)

Isaks universum

e-bok


MÀstaren pÄ vardagsdramatik för mellanstadieÄldern, Anna Ehrings "Isaks universum" Àr en bÄde fundersam och humoristisk bok om vÀnskap, vardag och vanligheter. En bok för alla som gillar att lÀsa böcker som handlar om hur det Àr att vara barn och hur det kÀnns i hjÀrtat och magen nÀr trÀdkojan stÄr tom, mamma och pappa brÄkar och snurren av missförstÄnd inte vill ta slut.

"Jag tĂ€nkte pĂ„ spĂ€ckhuggaren som legat dĂ€r instĂ€ngd i en bassĂ€ng studerad av forskare. Det var sĂ„ jag kĂ€nde mig nu. InstĂ€ngd i ett rum dĂ€r alla stirrade pĂ„ mig för att försöka förstĂ„ vem jag var. IklĂ€dd spĂ€ckhuggarens enorma kostym, spĂ€nde jag ögonen i Blendas pappa, sĂ„ dĂ€r som mamma kan göra, och sa: ”Jag Ă€r inte kĂ€r i Blenda. Jag ville bara förklara en sak men allt blev fel.”

Isak gÄr i femman. Han gillar basket, att hÀnga i trÀdkojan med Albin och att simma. I simhallen, i det mjuka vattnet, har Isak sin plats i universum. DÀr Àr han som spÀckhuggaren, stark, smidig och viktlös. DÀr flyter han pÄ rygg och lÄter tankarna snurra. Tills Blenda blickar ner pÄ honom frÄn bassÀngkanten. Blenda i klassen som har en jobbig hemlighet.

Det hÀr blir en vÄr full av missförstÄnd, förÀldrar som brÄkar och sÄ mycket pollen i luften att Albin inte kommer till skolan pÄ hur lÀnge som helst.