(76)

Inkaguld

ljudbok och e-bok


Dirk Pitt Ă€r i full gĂ„ng med ett djuphavsprojekt för NUMA:s rĂ€kning utanför Perus kust, nĂ€r han rĂ„kar snappa upp nödsignalerna. Katastroflarmet kommer frĂ„n en arkeologexpedition djupt inne i Anderna. TvĂ„ dykare har försvunnit i djupet av en gammal offerkĂ€lla. Åtskilliga mĂ€n har redan satsat livet för att Ă„tererövra de inkaskatter som sĂ€gs ligga gömda dĂ€r.

NÀr Dirk Pitt kommer för att undsÀtta dykarna, kastas han huvudstupa in i en konfrontation med Solpemachaco, en plundrarliga som tjÀnar miljoner pÄ att sÀlja ovÀrderliga konstskatter till skrupelfria samlare pÄ den svarta marknaden.

Det blir en kraftmÀtning som tar Pitt och hans kollega Al Giordino ut pÄ svindlande farliga Àventyr. Mot sig har han en fiende som inte skyr nÄgra medel för att finna det oskattbara, legendomsusade inkaguldet...

Clive Cussler vÀxte upp i Alhambra, Kalifornien, och Àr idag bosatt i Denver, Colorado. Efter avslutade studier och en tid i flygvapnet gjorde han sig ett namn inom reklambranschen, dÀr han fick ett antal utmÀrkelser som copywriter.

Hans första roman prisbelönades av "Mystery Writers of America". I dag Àr han författare pÄ heltid, och hans internationellt kÀnda romaner Àr givna bestsellers bÄde i USA och Europa.

Liksom sin hjĂ€lte i sammanlagt nio böcker – Dirk Pitt – Ă€r Clive Cussler nĂ„got av en Ă€ventyrare. Han har utforskat öknarna i sydvĂ€stra Amerika pĂ„ jakt efter glömda guldgruvor, dykt i Klippiga bergens sjöar efter försvunna flygplan och sökt i vĂ€rldshaven efter förlista skepp.

Clive Cussler rÀknas i dag till de allra frÀmsta Àventyrsförfattarna. Med sina romaner toppar han stÀndigt bestseller-listorna i sÄvÀl USA som Europa. Hans berÀttartalang har en förmÄga att gripa tag i lÀsaren frÄn allra första sidan.


UpplÀsare: Magnus Schmitz
LĂ€ngd:

4.2

76 recensioner

Johanna

2024-02-15

SpÀnnande! Dock mÄnga namn att hÄlla reda pÄ!

Jo

2024-02-01

SpÀnnande. Inte den bÀsta upplÀsaren. (Ok med ökad hastighet). Rekommenderas.