(6)

Ink

e-bok


DE HAR BLÄCK I BLODET

PÄ grund av en familjetragedi tvingas Katie Greene lÀmna allt som Àr vÀlbekant och flytta över halva jordklotet. Hos sin moster i den japanska staden Shizuoka kÀnner hon sig vilse av flera anledningar - hon kan inte sprÄket, kan knappt hÄlla i ett par Àtpinnar och lyckas aldrig komma ihÄg att ta av sig skorna inomhus.

NÀr Katie trÀffar tystlÄtne Tomohiro, skolans stjÀrna i nationalsporten kendo, blir hon bÄde fascinerad och lite rÀdd. Det kÀnns som hans tuffa fasad Àr ett försök att hÄlla henne pÄ avstÄnd, för nÀr de Àr nÀra varandra hÀnder de mest oförklarliga saker. Pennor exploderar och blÀck börjar droppa. Och om det inte Àr sÄ att Katie hallucinerar, sÄ fÄr teckningar liv.

PĂ„ nĂ„got sĂ€tt har Tomo en koppling till Kami, de mĂ€ktiga gudar som en gĂ„ng styrde i Japan. Och i takt med att Tomo och Katie kommer varandra nĂ€rmare blir saker och ting allt svĂ„rare att kontrollera. Fel sorts mĂ€nniskor börjar stĂ€lla frĂ„gor – och om de fĂ„r veta sanningen kommer ingen lĂ€ngre att gĂ„ sĂ€ker.

--------

Amanda Sun Àr född i Deep River, en liten stad frÄn vilken hon brukade bege sig ut i skogen för att fÄ ro att lÀsa. Hon Àr utbildad arkeolog men hÄller sig pÄ grund av sin spindelfobi hellre inomhus och skriver romaner. Men om du frÄgar henne sÄ skriver hon snÀllt ditt namn i hieroglyfer. Inspirationen till den hÀr romanen fick hon under tiden hon bodde i Osaka och reste runt en hel del i Japan. Hon bor numera i Toronto i Kanada och nÀr hon inte skriver sÄ syr hon cosplaydrÀkter, Àgnar sig Ät annat handarbete eller spelar dataspel. Kika gÀrna in pÄ hennes hemsida www.AmandaSunBooks.com och följ henne pÄ Twitter @Amanda_Sun.



2.5

6 recensioner

Ewa

2021-05-04

Det Àr en ungdomsbok men jag lÀste den med behÄllning. Japansk saga med all kultur.