(4)

Ingen kommer undan

e-bok


Annie vÀxer upp pÄ landsbygden i delstaten New Jersey under 1800-talet. Trots sin klumpfot Àr hon en skicklig jÀgare, och hennes passion för naturen möts med stöd frÄn en öppensinnad familj. Arbetet i faderns butik introducerar henne för en brokig skara personligheter, och det Àr dÀr som Annie stöter pÄ den kÀrlek som kommer att dirigera hennes liv genom bÄde eufori och vemod.

Annies vÀrld prÀglas av komplexa relationer och instabilitet men bjuder ocksÄ pÄ glimtar av dÄtidens glamour. För Annie blir det en svÄr balansgÄng mellan underkastelse och strÀvan efter sjÀlvstÀndighet. BerÀttelsen Àr en gripande skildring av en fascinerande epok och en kvinna som tampas med samhÀllets krav och förvÀntningar.

”Ingen kommer undan” Ă€r den avslutande, fristĂ„ende delen av trilogin som utforskar tre olika kvinnoöden. Varje berĂ€ttelse utspelar sig pĂ„ olika platser runt om i vĂ€rlden och under olika Ă„rhundraden.

Cilla Jahn Àr en svensk författare, konstregissör och förelÀsare. Hennes böcker belyser ofta gripande kvinnoöden med sÀllsam precision, dÀr varje mening tycks fÄnga de djupaste nyanserna av mÀnskliga erfarenheter. Hon belönades med Nacka kommuns Stora kulturpris Är 2005.



3.8

4 recensioner

Lasse

2024-05-07

LÀsvÀrd