(118)

Ingen återvändo: En släkthistoria

ljudbok


Del 34 av 35. En episk släktsaga som tar sin början på 1600-talet och följer sju generationer av starka och modiga kvinnor. Generationer fyllda av svåra umbäranden och sorg, men också av kärlek, hopp och kvinnokamp. Liv och död följs på nära håll då arbete som barnmorska, med medicin och mystik, löper som en röd tråd genom kvinnornas liv.

Reina känner allt oftare lusten att överlämna sig till de mörka krafterna som finns inom henne. Reinas mor vill att hon ska gå med på en operation som har hjälpt andra kvinnor med liknande sjukdomar, men ingreppet kan vara livsfarligt. Och Reina är inte ens säker på om hon önskar att bli frisk.



4.2

118 recensioner

grace

2020-10-28

Bokserien ”Livets Döttrar” av May Grethe Lerum är en spännande serie. Som läsare får jag följa med i de växlande huvudkaraktärernas dagliga liv och umbäranden. Jag följer med i tro och åskådningar som skiftar mellan de olika århundradena. Livet är verkligen en saga, som är både romantisk, hård, grym, oförsonlig, försonlig. Historien är mycket levande, som läsare får jag följa med på hur människor utsätts för både andras fördomar och deras domar för att ”de inte kan bättre”. Vad jag menar är att den kunskaps som fanns då också finns med oss idag, trots att nära 400 århundraden passerat och de flesta som lever idag fortsätter att döma andra trots att vi som mänsklighet gjort stora framsteg inom alla områden (t.ex framförallt inom psykiatrin och hur den mänskliga hjärnan fungerar, och all vård vi har kunskap om när det gäller den mänskliga kroppen i allmänhet. Människan har även utvecklats inom alla områden som inbegriper vårt levnadssätt idag. Det människor däremot inte har lärt sig behärska fullt ut är det att inte ”baktala”/ ”se ner på andra” och fortfarande vilja vara andra människors ”herre”. Det är en bok kvar av den här enastående serien för min del och jag har lärt mig mycket om mig själv under den här tiden. Uppläsaren är också hon helt enastående som gör en enastående serie ännu ett snäpp bättre tack vare sin innerliga, genuina röst när hon läser. Tack.