(122)

In mot stenig strand

ljudbok och e-bok


”Författaren har förmĂ„gan att skriva sig in i hjĂ€rtats innersta vrĂ„ och vrida om, likvĂ€l som att förmedla kvillrande glĂ€dje och lycka. Det Ă€r en tankevĂ€ckande och rörande historia om öbor, deras liv i havets nĂ€rhet 
”

BTJ. Helhetsbetyg: 5, Briljant

Dagmar lackar naglarna röda i nya köket medan det rivs nere i centrum. För infödda SödertÀljebor Àr rivningarna en sorg, men inte för Dagmar, hon Àr ny hÀr, har inte knutit an till det gamla. För henne finns det bara gott i det nya, en vibrerande spÀnning och frÀschör. Hon andas byggdamm med tillförsikt och det Àr skjuts i steget nÀr hon gÄr ner pÄ stan, det gamla ligger bakom. Barnen Àr större och Holger Àr hemma, inte alltid, men oftare. Det var hon som rÀddade honom.

Att bryta upp frÄn livet som sjömanshustru pÄ vÀstkusten och bli stadsbo var lÀttare Àn Dagmar nÄgonsin hade kunnat tro. Hon och familjen bor nu i lÀgenhet tvÄ vÄningar upp, men aldrig har hon stÄtt stadigare pÄ marken. Rinnande vatten i kranen, en make som kommer hem varje helg och befrielsen i att inte alla hon möter vet hela hennes historia. Men ju mer hon önskar frysa tiden desto snabbare verkar den rusa. Hon skurar handfat medan samhÀllet och vÀrlden förÀndras, hon rullar köttbullar medan barnen pÄbörjar sin resa ut ur barndomen. Och oron, hennes stÀndiga följeslagare nÀr allt Àr som ljusast visar det sig att den hela tiden var befogad.

In mot stenig strand Àr den tredje och avslutande delen i trilogin om Dagmar frÄn Slite och Holger frÄn SkÀrhamn och deras resa genom Folkhemssverige. De tvÄ tidigare delarna, De kom frÄn öar och Och havet gav igen, har Àlskats av sÄvÀl kritiker som lÀsare.

Malin Haawind Àr utöver sitt författande verksam som redaktör, översÀttare och skrivarkurslÀrare.



4.1

122 recensioner

R

2023-10-03

SÄ spÀnnande serie men den hÀr sista boken Àr sÄ ledsam, istÀllet för den mysiga kÀnslan rinner tÄrarna annars underbar

Mats

2023-09-21

Mycket bra bok!