(0)

In memoriam

e-bok


Sommaren börjar lida mot sitt slut och makarna Britt och Nils-Olof ÄtervÀnder till stan frÄn sitt torp i Bergslagen. VÀl hemma i Djursholm ringer en okÀnd kvinna och skÀller ut Britt, och en sten kastas genom deras fönster. Britt arbetar inom sjukvÄrden med att handlÀgga sena aborter. Kan det vara en av kvinnorna som fÄtt avslag som nu utsÀtter Britt för trakasserier?

En av de kvinnor som nekats abort Ă€r den 38-Ă„riga Lisa som efter sin mors död lider av stark sjukhusskrĂ€ck – tanken pĂ„ att föda ett barn gör henne suicidal. Hon lĂ€ggs in pĂ„ en psykiatrisk avdelning och Britt försöker pĂ„verka Lisas psykiatriker att Ă€ndra beslutet om aborten, men han vĂ€grar.

Lisas tillstĂ„nd blir allt allvarligare och Britt mĂ„ste finna sĂ„ kallade synnerliga skĂ€l för att fĂ„ igenom en sen abort och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt rĂ€dda henne. Men tiden Ă€r knapp – och Ă€r det verkligen barnafödandet som Lisa fruktar mest av allt?

ULF DURLING [f. 1940] Àr en svensk kriminalförfattare och psykiater. Tillsammans med bland annat Ulla Trenter och Jan-Olof Ekholm grundade han Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. 1971 debuterade han med pusseldeckaren Gammal ost, för vilken han belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris.