(0)

I ondo

e-bok


"Jag hörde pĂ„ allt vad hon sade med allvarlig och spĂ€nd uppmĂ€rksamhet och trodde inte ett ord av det samtidigt som jag var förvissad om att hennes röst gömde pĂ„ en sanning som var viktig för mig; jag kĂ€nde att det lĂ„ga svankryggade huset bara hölls uppe av ett otal halvsanningar och ohederligheter. Plötsligt avbröt jag henne – hon stod med ryggen mot mig och mĂ€tte upp kaffe – och frĂ„gade: "Vad Ă€r det ni vill mig?""

Den unge bibliotekstjÀnstemannens liv förÀndras plötslig en dag nÀr han möter den försumlige lÄntagaren John Berstroem. Mötet drar in den annars sÄ skötsamma tjÀnstemannen i en grupp av kriminella och asociala ungdomar. Ondskan har en mystisk kraft över tjÀnstemannen, som sugs allt lÀngre in i en vÀrld han tidigare gjort allt för att undvika. Bakom sig lÀmnar han borgerlighetens bojor, för att finna ett liv dÀr bara liv eller död betyder nÄgot.

Sven Christer Swahn (1933-2005) var en svensk författare, översÀttare, litteraturvetare och litteraturkritiker. Under hans produktiva karriÀr skrev han flera hyllade och Àlskade romaner i flera olika genrer.