(8)

"I minnet begravt"

ljudbok och e-bok


”I minnet begravt”, Ă€r första delen av en trilogi spĂ€nningsromaner. Det Ă€r en triller, renodlad fiktion vars flöde bestĂ„r av en konstant energi. En abstrakt story som Ă€ndĂ„ upplevs konkret och trovĂ€rdig pĂ„ grund av idel aktuella, mystiska, kĂ€nsliga Ă€mnen. Handlingen eskalerar för varje kapitel för att sĂ„ smĂ„ningom anta oanade proportioner. Varje bok i sig kommer brisera ut i ofattbara hemligheter och absurditeter. BerĂ€ttelsen nĂ„r höjder som Ă€r nĂ€stintill omöjliga att bestiga. Man förvĂ„nas, överraskas och överrumplas av det ofattbara. Bokens tvĂ€ra kast, psykologiska undertoner och överraskningsmoment gör att lĂ€saren riskerar blĂ„sa omkull. Överraskningarna duggar tĂ€tt och man vill bara veta mer.

”I minnet begravt”, uppfyller alla de kriterier en triller bör innehĂ„lla. Förvecklingar, intriger, personliga vendettor, svek, ondska, överraskningar, förföljelse, psykologi och ond brĂ„d död. EmellanĂ„t dyker ett Ă€ss upp i rockĂ€rmen och en intensiv vĂ€ndning, tvist uppstĂ„r. LĂ€saren fĂ„r en kĂ€ftsmĂ€ll, en överraskning av sĂ€llan skĂ„dat slag och ramlar ur sin bekvĂ€ma lĂ€sfĂ„tölj.

Handlingen utspelar sig mestadels i Sverige, bland VĂ€rmlands lĂ€ns mystiska miljöer och karaktĂ€rskiftningar. Man bjuds Ă€ven med över landsgrĂ€nsen, till Storbritannien. Boken Ă€r lĂ€ttlĂ€st och omvĂ€xlande. Det Ă€r ingen risk att man hamnar i ett slentriantillstĂ„nd. För att lĂ€saren inte ska hamna i nĂ„gon form av tristess behandlas bokens Ă€mnen relativt kort och koncist. Man bjuds in i vanliga mĂ€nniskors liv och leverne. Paradoxalt hĂ€lsar man Ă€ven pĂ„ i societetens ”finrum” dĂ€r mörkret Ă€r mörkare Ă€n nĂ„gonsin och brott planeras med yttersta precision och trĂ€ffsĂ€kerhet.

Boken handlar om oerhört bildsköna Saga, i nutid 17 Är gammal. Hon Àr en av bokens huvudkaraktÀrer och sticker definitivt ut i mÀngden. Med hennes korpsvarta hÄr, smaragdgröna ögon och hasselnötsfÀrgade hudton skulle hon med all sÀkerhet kallas för exotisk, i gemen. Trots sina vackra attribut Àr hon begÄvad med en otrolig intelligens. Det lÄter som den hÀr tjejen har allt, utseende, intelligens och kunskap. Vad mÄnga inte vet och som inte syns utanpÄ Àr att hon trots sin ringa Älder upplevt ett fruktansvÀrt kaosartat, turbulent och traumatiskt liv. KaraktÀristiskt kan hennes liv liknas vid en mosaik av tragedier och fasor. Hon har varit med om mer hemskheter i sitt relativt korta liv Àn vad mÄnga upplever under en hel livslÀngd.

Vid tolv Ärs Älder har Saga förlorat bÄda sina biologiska förÀldrar och traumatiseras svÄrt. Hon blir apatisk och slutar prata. Goda rÄd bedöms dyra. Debaclet leder till att Saga adopteras av sin mammas tvillingsyster med familj, bosatta i Sverige. Som en skÀnk frÄn ovan erbjuds Saga det ultimata privilegiet till ett nytt liv.


UpplÀsare: Anna Thomasson
LĂ€ngd:

3.4

8 recensioner

Katarina

2023-03-27

Kanonbra bok, vĂ€ntar redan nu pĂ„ den andra❀

Michael

2023-02-11

Mycket bra bok ser fram mot andra delen nĂ€r den kommer ut!👍

Viveka

2023-02-05

VÀldigt bra och spÀnnande bok