(42)

I gryningen andas inget

ljudbok och e-bok


Det blÄser nya vindar för Anki Karlsson pÄ Gotland. VÀnnen och mÄngÄrige vapendragaren Tryggve har tröttnat pÄ livet som Ànkling och begett sig till fastlandet för att trÀffa en dam han fÄtt kontakt med via annons. Anki vaktar hunden Putte Ät honom och har sjÀlv fullt upp med att planera en lÄngritt för en större grupp, men hur hon Àn försöker lÄtsas att det inte gör nÄgot att Tryggve lÀngtar efter (annat) damsÀllskap, kÀnns det ÀndÄ lite motigt.

SÄ fort Tryggve och hans sÀllskap Àr tillbaka och lÄngritten Àr i gÄng blir det uppenbart att nÄgra av deltagarna har ett extra gott öga till varandra medan andra knappt stÄr ut i varandras nÀrhet. Allt stÀlls pÄ sin spets nÀr en deltagare en morgon hittas död pÄ stranden. Kort dÀrefter försvinner en annan i sÀllskapet.

Anki och Tryggve fÄr lÀgga privatlivet Ät sidan för att inleda sina egna undersökningar, men inser snart att de mÄste gÄ mycket försiktigt fram.

FrĂ„gan Ă€r om alla deltagarna i lĂ„ngritten varit helt Ă€rliga med vilka de Ă€r och var de kommer ifrĂ„n. Är Tryggves nya kvinna verkligen den hon utger sig för att vara? Vad har hĂ€nt mannen som försvunnit? Och vem Ă€r mördaren?



4.1

42 recensioner

gerd

2024-02-16

Blir nÀstan lite avundsjuk pÄ Ankis livsstil. HÀrliga skildringar av Gotlands natur. Tillsammans med storyn kÀnns boken som en riktig feelgood roman.