(188)

Hundra skäl att leva

ljudbok och e-bok


Bitterljuvt och upplyftande om kärlek, ensamhet och att våga ta livets chanser.

Andrews nio till fem-jobb är dödstädning. När någon dör ensam är det hans jobb att leta igenom hemmet och försöka hitta kontaktuppgifter till anhöriga eller pengar som täcker begravningen. Det är ett tufft yrke men gudskelov har han en underbar fru och två fantastiska barn. Åtminstone är det vad han säger till folk.

En dag sveper den nya kollegan Peggy in som en frisk fläkt och skakar om alla hans rutiner. Kommer han att kunna lämna lögnerna och börja leva på riktigt?


Uppläsare: Niklas Engdahl
Längd:

3.9

188 recensioner

Annika

2024-05-09

Rolig och varm

grace

2020-09-12

Boken är skriven med värme och innerlighet, den är annorlunda på ett positivt sätt jämfört med all annan skönlitteratur jag har läst. Boken är djupt mänsklig, och visar hur det är att vara människa, med alla våra olika tankar som kan pendla mellan hopp och förtvivlan, de föreställningar vi har om vad ”kreti och pleti” tycker om det vi gör, och framförallt inte gör. Vårt samvete. Bokens avskalade natur gör karaktärerna trovärdiga för att de manifesterar människans, inte nödvändigtvis nyckfulla personlighet utan människans natur så som den är när vi antingen följer vår egen inre röst eller hur det kan gå när vi, omedvetet(?) som lydiga hundar följer en/flera människors förväntningar och önskningar hur vi bäst bör leva våra liv för att nå framgång och bli lyckliga. Boken lämnar efter sig många fantastisk existentiella och filosofiska funderingar. Som, hur och varför vi människor lever de liv vi gör. Hur arv och miljö påverkar våra livsvillkor och därmed i många fall vilka livsval vi tillåts/har möjlighet att välja att göra. Funderingar på hur jag lever mitt eget liv. Jag ser ett mönster i mitt liv, där normen är att vara till lags. Den här boken mig lust och kraft att vårda mina drivkrafter och passioner, djupdyka in i mig själv, göra verklighet av mina drömmar. För bara då, kan jag dö lika naturligt som den dag jag föddes. När jag föddes gav jag ett livsdugligt skrik, när jag dör vill jag le, för att visa att jag levde och älskade det liv jag gavs.

Fredrik

2020-08-09

En mysig och lite konventionell feel-goodberättelse med manlig huvudperson.