(83)

Hormonell harmoni

ljudbok och e-bok


Doctor Diamantis Koukouvinos debuterade 2021 med Nyckeln till din hÀlsa. Med sin bakgrund som lÀkare i kinesisk medicin och en fördjupning i funktionell medicin har han med sin unika kombination av kunskaper hjÀlpt tusentals patienter med allt frÄn fysisk smÀrta till psykisk ohÀlsa. Nu Àr han tillbaka med boken Hormonell harmoni: den holistiska vÀgen, dÀr han fördjupar kunskapen om vanliga hormonella besvÀr som pms, mensvÀrk och klimakteriebesvÀr och vad man sjÀlv kan göra för att uppnÄ ett liv i hormonell harmoni.

Vi lever tyvÀrr i en epidemi av hormonella obalanser med symptom som leder till olika diagnoser. I min kliniska praktik trÀffar jag ett stort antal patienter och den absolut största majoriteten Àr kvinnor. NÀr jag öppnade min klinik blev jag förvÄnad över att det var sÄ mÄnga unga kvinnor som sökte sig till mig med diverse kroniska hormonella besvÀr.

Inom kinesisk medicin ses kvinnohÀlsa sedan flera tusen Är tillbaka som ett omrÄde av absolut största vikt, och det finns en lÄng tradition av att behandla hormonrelaterade obalanser i samspel med kroppens egen sjÀlvlÀkande förmÄga. Med grund i sÄvÀl traditionell kinesisk medicinsk visdom som ny modern forskning gÄr Diamantis igenom grunden till olika hormonella obalanser och delar med sig av övningar, listor och tips för alla som Àr redo att ta sin hÀlsa i egna hÀnder och skapa rÀtt förutsÀttningar i bÄde den inre och yttre miljön för kroppen att lÀka sig sjÀlv.

HÀr lÀr vi oss hur man som kvinna kan leva i samklang med sin hormoncykel, sÄ att den blir en positiv del av livet i stÀllet för ett nödvÀndigt ont. Hur viktigt det Àr att lyssna pÄ kroppen och förstÄ vad den egentligen vill sÀga oss, i stÀllet för att blockera upplevelsen av smÀrta och lÄta bli att ta tag i grundorsaken. Och kanske viktigast av allt insikten om vikten av att Äterfinna och landa i sin feminina energi, för ett liv i lycka och balans.

NÀr du skapar förutsÀttningarna för dina hormoner att vara i balans, skapar du förutsÀttningarna för ett lÄngt och friskt liv.

Doctor Diamantis Koukouvinos tog examen frÄn naprapathögskolan i Stockholm 2012 och flyttade sedan till Shanghai i Kina dÀr han gick den femÄriga utbildningen till lÀkare i kinesisk medicin. Tillbaka i Sverige har han fortsatt att fördjupa sig inom funktionell medicin, och med sin unika kombination av kunskaper hjÀlpt tusentals patienter med allt frÄn fysisk smÀrta till psykisk ohÀlsa. Ryktet om hans kunnande har gett honom en lÄng vÀntelista till sin klinik och ett Instagramkonto med över 50 000 följare. Hans stora passion Àr att hjÀlpa mÀnniskor till bÀttre hÀlsa. December 2021 utkom hans första bok som lÄter honom nÄ och hjÀlpa Ànnu fler.



4.0

83 recensioner

Camilla

2023-10-15

underbar kunskap Tack

Angelica

2023-10-07

Svar pĂ„ sĂ„ mycket och nyckeln till harmoni verkligen đŸ™đŸ»

Alice

2023-09-29

Intressant och viktig information som alla kvinnor (men Ă€ven mĂ€n) borde ta del av. Hade lĂ€st ”Nyckeln till din hĂ€lsa” innan, kan ev vara givande att börja med den. Blev nĂ„got lĂ„ngtrĂ„kigt dĂ„ alla olika tillstĂ„nd lĂ€stes upp och dĂ€rav inte full pott (men Ă€ndĂ„ viktigt att alla de fanns med, Ă€r nog dock lite bĂ€ttre om man lĂ€ser boken och kan blĂ€ddra förbi sĂ„dant som Ă€r icke relevant för en sjĂ€lv). Bra upplĂ€st av författaren sjĂ€lv.