(0)

Hon som blev kvar

ljudbok och e-bok


En av de mest omtalade och hyllade spÀnningsromanerna pÄ Booktok!

NĂ€r familjen Hope brutalt mördas 1929 tror alla att sjuttonĂ„riga Lenora Hope Ă€r den skyldiga, men polisen lyckas aldrig bevisa det. Lenora förnekar brottet och efter den dagen sĂ€tter hon aldrig mer sin fot utanför Hope’s End, herrgĂ„rden pĂ„ klippkanten dĂ€r massakern skedde.

Året Ă€r nu 1983 och vĂ„rdbitrĂ€det Kit McDeere anlĂ€nder till det förfallna Hope’s End för att ta hand om Lenora efter att hennes förra sköterska försvunnit mitt i natten. Den sjuttioĂ„riga Lenora sitter i rullstol och kan inte lĂ€ngre prata efter att ha drabbats av flera slaganfall. För att kommunicera med Kit anvĂ€nder hon sig av en gammal skrivmaskin och en kvĂ€ll skriver hon: "Jag vill berĂ€tta allt för dig."

I takt med att Lenora skriver om hĂ€ndelserna som ledde fram till mordet pĂ„ hennes familj blir det allt tydligare att det ligger mycket mer bakom Ă€n vad folk vet. Och snart börjar Kit misstĂ€nka att Lenora kanske inte berĂ€ttar hela sanningen för henne, och att den till synes sköra gamla kvinnan egentligen Ă€r betydligt farligare Ă€n vad hon ger sken av