(15)

Hollywoodkvinnor

ljudbok


”NĂ€r jag började som journalist i slutet av 90-talet kunde jag aldrig förestĂ€lla mig att jag inom kort skulle fĂ„ möjligheten att intervjua och skriva om nĂ„gra av Englands, USAs och Sveriges mest populĂ€ra och vackra skĂ„despelerskor”, skriver Cyril Hellman i förordet till denna intervjubok med Angelina Jolie, Kate Winslet, Hillary Swank, Lena Olin och Noomi Rapace.

LĂ€nge arbetade Hellman pĂ„ olika platser runt om i vĂ€rlden med New York som bas. De hĂ€r intervjuerna Ă€r gjorda under Ă„ren 2001-2012 i New York, London och Stockholm för svenska och internationella dagstidningar och magasin. Angelina Jolie pratar öppenhjĂ€rtligt om sĂ„dant som bisexualitet och ungdomens sjĂ€lvmordstankar. Angelina Jolie som började sin karriĂ€r som fotomodell och spelande strippa i Rolling Stones video Love is Strong berĂ€ttar ocksĂ„ om sin relation till Mick Jagger och exmaken Billy Bob Thornton. Kate Winslet som producerats av Jagger i Enigma berĂ€ttar om liknande erfarenheter samt om sĂ„dant som förföljelsen av brittisk skvallerpress och hennes sympatier för Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. I förtroliga samtal berĂ€ttar bĂ„de Lena Olin och Noomi Rapace om rotlöshet och hur fĂ„ familjelivet att gĂ„ ihop nĂ€r man har vĂ€rlden som arbetsfĂ€lt.

Cyril Hellman Àr författare, filmare och flerfaldigt prisbelönad journalist. Han har skrivit för alla Sveriges stora dagstidningar samt svenska och internationella magasin som Vice, Fokus, Café, Damernas och Bon Magazine. Han debuterade som författare 2005 med romanen GÄ Johnny, gÄ, gÄ och har sedan dess skrivit ett tiotal böcker som populÀra Mitt mörka hjÀrta, Rapport frÄn fronten mot IS och Spelet Àr spelet. Om film har han skrivit en hyllad intervjubok med regissören Stefan Jarl samt intervjuboken Med outsiderns blick. Hans senaste bok Àr populÀra diktsamlingen Allt gÄr i bitar.


UpplÀsare: Micaela Frohm
LĂ€ngd:

3.3

15 recensioner

Anita

2023-05-17

Bra, intressanta intervjuer!

Mila

2023-05-14

Intressanta intervjuer av en slipad journalist med nÄgra av vÄr tids frÀmsta skÄdespelerskor. Gillade sÀrskilt den med Angelina Jolie. Bra upplÀsning.

Ali

2023-05-13

Bra intervjuer med bra frÄgor och svar med nÄgra av tidens stora och vackraste kvinnliga ikoner.