(45)

Hola Humlan Hansson

ljudbok


Humlan Hansson Ă€r tolv Ă„r och har snart överlevt första terminen i 6:an. De livsfarliga hĂ€sttjejerna Ă€r som tur Ă€r upptagna med att glo pĂ„ gympavikarien Scott. Helt obegripligt för han har orange hud och onormalt vita tĂ€nder och Ă€lskar sin egen spegelbild. Jullovet nĂ€rmar sig med stormsteg och det hĂ€r Ă„ret hĂ€nder nĂ„got spektakulĂ€rt - hela familjen och bĂ€stisen Nour ska Ă„ka till Spanien. Humlan förbereder sig genom att googla viktiga fakta om Spanien, som till exempel att det Ă€r lagligt att gĂ„ omkring naken. Det blir en spĂ€nnande tĂ„gresa genom Europa, men nĂ€r de kommer fram intrĂ€ffar katastrofen – gympavikarien Scott Ă€r ocksĂ„ i Spanien, och han vill hĂ€nga onaturligt mycket med Humlans mamma 


Humlan Hansson har tagit lÀsarna med storm. Hon lÄg etta pÄ Dagens Nyheters topplista med Humlan Hanssons hemligheter och kammade hem Augustpriset för Ärets bÀsta barnbok. Nu Àr hon tillbaka, lika egensinnig och rolig som i första boken.

Sagt om "Humlan Hanssons hemligheter":

”Tankarna flyger till Barbro Lindgrens böcker om Lilla Sparvel men Humlan Hanssons hemligheter leviterar frĂ„n en tryggare, varmare grund. Som vore Humlan en mer emo-version av Pippi LĂ„ngstrump. En kapabel vardagshjĂ€lte för 2020-talet Ă€r hon i varje fall.”

– Dagens Nyheter

”Jag skrattar och baxnar genom lĂ€sningen. Kristina Sigunsdotters text i kombination med Ester Erikssons lika vĂ„ghalsiga och perfekt opĂ„litliga illustrationer griper tag frĂ„n första sidan och sen Ă€r det bara att hĂ€nga med pĂ„ den hĂ€r svindlande, hĂ„rda, frĂ€scha resan.”

– Expressen

”Ett text- och bildsamarbete som bjuder pĂ„ vrĂ„lskratt och hjĂ€rtenyp.”

– Augustprisjuryn



4.4

45 recensioner

Nora

2022-06-19

Passar bra till 9-11 Ă„riga tjejer enligt mig

L.k

2022-01-18

BĂ€sta boken ever