(81)

Hitta hem

ljudbok och e-bok


ÅttaĂ„riga Bella ska flytta. Det har kommit tanter frĂ„n Socialen och sagt att Bella mĂ„ste bo hos en annan familj eftersom mamma inte kan ta hand om henne lĂ€ngre. Det spelar ingen roll att Bella tycker att hon kan ta hand om bĂ„de sig sjĂ€lv och om sin mamma, hon mĂ„ste Ă„ka Ă€ndĂ„.

FörĂ€ldrarna i det nya familjehemmet dĂ€r hon ska bo Ă€r jĂ€ttesnĂ€lla. HĂ€r finns ett fint rum, tvĂ„ systrar och en egen kanin Ă„t Bella. Allt Ă€r egentligen perfekt. Om Bella bara inte saknade sin mamma sĂ„ mycket


Hitta hem Àr en varm och vardagsnÀra skildring av hur det kan vara att bli familjehemsplacerad som barn. Omkring 35 000 barn i Sverige kan av nÄgon anledning inte bo tillsammans med sina förÀldrar. Genom att synliggöra dessa barn vill Melinda Jacobs och Marie Oskarsson ge igenkÀnning och styrka till barn som inte lever ihop med sin familj, men ocksÄ bidra med kunskap och förstÄelse till dem som lever under trygga hemförhÄllanden.

Boken avslutas med korta fakta om barns rÀttigheter och vart man som barn kan vÀnda sig om man behöver hjÀlp.

Bokens finstÀmda bilder Àr gjorda av den finlÀndska illustratören Cara Knuutinen.

Familjehemsmamman Melinda Jacobs gick offentligt ut i början av 2020 och berÀttade om flickan Esmeraldas - Àven kallad Lilla HjÀrtat - tragiska öde. Melinda Jacobs engagemang har hittills lett till flera lagÀndringar för att stÀrka familjehemsplacerade barns rÀttigheter.

Marie Oskarsson Àr journalist och författare till över 20 barn- och ungdomsböcker. Hon skriver ofta om kÀnslor och relationer för unga lÀsare, bland annat i den lÀttlÀsta serien VÀnner 4-Ever.

Cara Knuutinen Àr magister frÄn Konstindustriella högskolan i Helsingfors, lÀrare i konstfostran och arbetar heltid som illustratör. Hennes bilder rymmer bÄde gulliga detaljer och stora kÀnslor.



4.5

81 recensioner

Linda

2023-10-11

❀❀❀❀

Natalie

2023-05-01

Helt klart den bĂ€sta boken jag har lyssnat pĂ„! Aldrig varit sĂ„ nöjd efter att jag har lyssnat pĂ„ en bok! Rekommenderar stort! đŸ€©

kristin

2023-04-28

Den behövs. Fin.