(35)

Heroine

ljudbok och e-bok


Wenke Àr en framgÄngsrik ensamstÄende karriÀrkvinna i trettiofemÄrsÄldern. Men hon kÀnner hur hennes karriÀr och hennes ungdom glider ifrÄn henne. Wenke kÀnner hur hon faller. Hon kryssar mellan skönhetskirurgen och terapeuten men ingenting hjÀlper förrÀn hon oavsiktligt hamnar pÄ ett möte för anonyma narkomaner. DÀr berörs hon djupt av en man med trasig bakgrund som rest sig ur ett tungt heroinmissbruk, men som trots sitt missbruk haft en juriskarriÀr.

Wenke döljer ett avancerat tablettmissbruk för att komma över sorgen över ett förlorat barn. Den nye mannen fyller henne med en nÀrhet hon saknat och de inleder en symbiotisk relation. Hon vill förstÄ varför en sÄ attraktiv och vÀlutbildad man sjunkit sÄ djupt.

Logiken i deras symbiotiska relation leder henne att sÀtta sin kropp i pant. För att förhindra att mannen Äterfaller i missbruk lÄter hon honom leda henne in i ett svÄrt heroinberoende.

SÄ smÄningom kommer hon i kontakt med en vÀrld av knarksmuggling, prostitution och vapenhandel.

Hon intalar sig sjÀlv att hennes fÀrd in i heroinets vÀrld bara Àr ett researcharbete för en ny dokumentÀr. Men till slut har Wenke inget kvar utom sitt liv. Ett liv hon tvingas kÀmpa för.

“Unni Drougge skriver hĂ€ftigast i Sverige just nu 
 Deras orgier Ă€r snuskigaste grovporr, med Drouggeskruv 
 Allt Ă€r skrivet med fyrverkeriflashig ordfantasi och gatpojkshumor 
 Hon har gjort sig till en egen genre i den svenska bokfloden”

Margaretha Hall, Vecko-Revyn

”Heroine” sparkar rumpa. Unni Drougge kickar ivĂ€g frĂ„n första bokstaven och Ă€ter upp lĂ€saren med sin köttiga och frisprĂ„kiga stil 
 Eller som en flygvĂ€rdinna sa nĂ€r hon rĂ„kade fĂ„ syn pĂ„ min bok: Är det en ny bok av Unni Drougge? Hon skriver ju precis sĂ„nt som man vill lĂ€sa. Va kul!”

Jörgen Lindqvist, VÀsterbottens-Kuriren


UpplÀsare: Unni Drougge
LĂ€ngd:

3.7

35 recensioner

Anonym

2023-05-28

Jobbig upplÀsare

Malin

2021-04-18

Det Ă€r andra gĂ„ngen jag lĂ€ser boken och tycker att storyn och alla karaktĂ€rer Ă€r helt rĂ€tt sĂ„ bra ⭐