(9)

Hemliga Myran

ljudbok och e-bok


Det ligger en frÀmling i soffan. Hon skriker och sover och bajsar och ibland vevar hon med armarna. Enligt mamma Àr hon superstark. Om hon ramlar ut frÄn en helikopter kan hon hÀnga och dingla i ett rep utan att slÀppa taget.

- Allvarligt talat, tycker Myran.

Varför skulle en bebis Äka helikopter.

Det Àr sommarlov och Myran Äker till en stuga pÄ landet med mamma, Jesper och sin splitternya lillasyster. I skogen trÀffar han en tjej som Àr full av hemligheter. Hon har armen i gips och heter Gloria, sÀger hon i alla fall. Men det Àr inte alldeles lÀtt att plötsligt vara storebror och dela mammas uppmÀrksamhet med ett skrikande, bajsande litet knyte. Myran lÀngtar efter pappa i stan och efter sin kompis Diego. Och kanske kÀnner Diego pÄ sig det, för nÀr allt Àr som krÄngligast kommer han och hÀlsar pÄ. Som vanligt Àr han full av idéer och som vanligt blir det inte riktigt som Myran tÀnkt sig. Men det mesta ordnar sig ÀndÄ till slut.

De tvÄ första böckerna om Myran En Myras liv och Myran och gÄtorna Àlskades av bÄde lÀsare och kritiker, och den tredje och avslutande delen gör ingen besviken. SmÄ och stora funderingar blandas och Emma AdBÄges illustrationer passar pÄ pricken till den roliga men samtidigt allvarliga historien om Myran och hans familj och vÀnner.