(132)

Hemkomsten

ljudbok och e-bok


Hyllade Kate Morton Àr tillbaka med en storslagen roman dÀr tidigare generationers hemligheter flyter upp till ytan. En torr hetta plÄgar det lilla samhÀllet Tambilla i södra Australien nÀr det lokala postbudet anlÀnder till bygdens pampigaste gÄrd pÄ julafton 1959. DÀr upptÀcker han att en fruktansvÀrd tragedi har skett. Polis tillkallas men omstÀndigheterna kring mordet uppdagas aldrig.

NÀstan sex decennier senare kallas Jess, journalist och sedan lÀnge bosatt i London, ovÀntat hem till Sydney. Av en slump upptÀcker hon ett chockerande samband mellan hennes egen familj och den olösta mordgÄtan. NÀr hon grÀver vidare i mysteriet stÀlls hon inför frÄgan: Hur lÄngt Àr vi beredda att gÄ för att skydda dem vi Àlskar?



4.0

132 recensioner

Eva-Britt

2024-02-25

En slingrande berĂ€ttelse om en familjetragedi som spĂ€nner över tre generationer och involverar befolkningen i en mindre stad i South Australia i slutet pĂ„ 1950-talet. Men ocksĂ„ om hur familjehemligheter pĂ„verkar och genomsyrar relationer och den personliga utvecklingen. Om kĂ€nslan av ensamhet och att tillhöra sĂ€tter djupa spĂ„r. Den lĂ„ngtgĂ„ende beskrivningen av miljöer, vĂ€xter, djurliv, och landskap fĂ„r mot slutet sin förklaring men var för mig det som kĂ€ndes besvĂ€rande. Men jag Ă€ndrade mig 😊

Yvonne

2024-02-23

tappade farten i mitten, annars vÀl berÀttad historia

BrittMari

2024-02-14

Den Àr mycket vÀlskriven och spÀnnande. Att den inte fÄr fem stjÀrnor beror pÄ att det emellanÄt blir för mycket upprepningar av texten.