(4)

Hatten

ljudbok och e-bok


"KÀra vÀnner, lÄt mig börja med en liten detalj som för er kan tyckas viktig men som för mig snarast Àr en bagatellartad faktaupplysning, nÀmligen den att jag Àr en hatt."

NÀr den tyske konstnÀren Joseph B förlorar sin hatt en blÄsig dag pÄ Manhattan, hamnar vÄr vÀn och ciceron i en röra som ingen kunnat förestÀlla sig. Inte ens sjÀlvaste Hatten.

Hos popkonstnĂ€rer och rock and roll-artister bidar den sin tid. Den stjĂ€ls och skĂ€ndas, smeks och Ă€lskas, fĂ„r se New York, London och DĂŒsseldorf för att inte tala om Stockholm, Göteborg och Bahamas, blir vittne till tidernas största konstsvindel och nĂ„r till slut Ă€nda in i maktens innersta salonger.

Om man fÄr tro Hatten sjÀlv, sÄ kommer denna berÀttelse att förÀndra era liv. Ja, tillsammans kommer vi att vinna. Tillsammans med Joseph B, Andy W, Patti S, Grace J, Mick J, Keith R, HÄkan H, Louise B och alla de andra. De som inte talar om vingar utan bara flyger.

Mats Samuelsson Àr författare och journalist. Han har tidigare gett ut reportageböcker och romandebuterade med Muren hösten 2019. Hatten Àr hans andra roman.


UpplÀsare: John Pekkari
LĂ€ngd: