(26)

Gul Ondska

ljudbok


Den döda kvinnan i skogsbrynet utanför Göteborg Àr naken. Hon ligger pÄ en filt, i bakgrunden hÀnger hennes underklÀder i trÀden. Mördaren har Àgnat lÄng tid Ät att avlÀgsna varje spÄr av sitt hemska brott. Varför har han arrangerat mordplatsen som en makaber teaterscen? NÀr Kent Mortland ÄtervÀnder frÄn norra Tyskland, dÀr han varit tillsammans med sin dotter, dras han motvilligt in i polisens allt mer desperata jakt efter förövaren. Samtidigt kommer det förflutna ifatt honom: spÄren strÀcker sig tillbaka till Nazitiden. Den femte boken om Kent Mortland kÀnnetecknas ocksÄ den av hög spÀnning och överraskande vÀndningar. Gissy, prisbelönt och översatt till flera sprÄk, har med sin serie om tidningsmannen i Göteborg fÄtt en stor publik.

Peter Gissy, född 1947, Àr en svensk författare frÄn Landskrona. Han Àr numera bosatt i Göteborg, dÀr Àven flera av hans böcker utspelar sig.


UpplÀsare: Tomas Löfdahl
LĂ€ngd:

3.4

26 recensioner

Cia

2022-01-18

Det jag reagerar mest pÄ med den hÀr boken Àr att författaren inte har koll pÄ detaljer frÄn tidigare böcker. Sedan har jag svÄrt för upplÀsaren av boken. Han passar inte alls.