(147)

Grim

ljudbok och e-bok


Kanske Àr det sÄ att spöken föds ur hemligheter.

ArtonÄriga Kasper har gÄtt igenom en svÄr tid, men nu har han fÄtt sitt drömjobb pÄ nöjesfÀltet Gröna Lund. DÀr möter han Iris som lÀr honom hur man skrÀmmer skiten ur spökhusets besökare.

Trettio Är tidigare, i Ättiotalets Stockholm, förÀndras livet för sextonÄriga HÄkan nÀr han lÀr kÀnna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band. Allt gÄr i kras nÀr Grim dör, och HÄkan lÀgger ner bandet.

Vad var det egentligen som hÀnde? Kasper, som Àr HÄkans son, försöker ta reda pÄ det. Tillsammans med Iris nystar han i de myter som omger bandet och hans pappas bÀsta vÀn. Grim, som dog sÄ ung, helt oförklarligt. Vem var han? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar?

Grim Àr en gotisk spÀnningsroman som utspelar sig i samma Stockholm som den hyllade Norra Latin (2017). Det Àr en berÀttelse om ensamhet och gemenskap, vÀnskap och familj, och konstens livsomvÀlvande krafter.

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Cirkeln (2011) och Àr Àven dramatiker och manusförfattare. Hennes verk har översatts till ett tjugotal sprÄk, samt nominerats till Augustpriset, Nordiska RÄdets Barn-och Ungdomslitteraturpris och Prix Europa. Bland hennes övriga verk finns poddserien De dödas röster och teveserien Deg.


UpplÀsare: Nina Zanjani
LĂ€ngd:

4.3

147 recensioner

Sofu

2022-09-02

SpÀnnande bok för unga vuxna. Fina Stockholmsskildringar och det mÀrks att författaren har gjort en massa efterforskningar om t.ex. gröna lund, psykisk ohÀlsa och death metal - kulturen, det gör att boken kÀnns jordad bland det mer ockulta mysteriet i bakgrunden.

Linda

2022-06-17

SuperspÀnnade, och vÀldigt fin inlÀsning

Teddy

2022-05-30

hade den typiska förvirrande sara bergmark elfgren viben.