(27)

Going down to the river

ljudbok


Doug Seegers har blivit en mycket Ă€lskad artist i Sverige. Han upptĂ€cktes av Jill Johnson i ”Jills veranda” (SVT, 2014), och kort dĂ€refter hamnade hans musik pĂ„ topplistorna. I boken delar Doug med sig av berĂ€ttelsen bakom framgĂ„ngssagan: den trasiga uppvĂ€xten, hemlösheten, beroendet och inte minst vĂ€ndpunkten och musiken och livet i dag. Det Ă€r en bok som inte lĂ€mnar nĂ„gon oberörd.

Det hÀr Àr den mÀrkliga storyn om en hemlös singer-songwriter, som slog igenom som internationell musikstjÀrna som 63-Äring.

Doug Seegers lĂ€mnade New York och flyttade till Nashville i hopp om att uppfylla sin artistdröm. FörgĂ€ves satsade han allt för att nĂ„ framgĂ„ng. Besvikelse och ensamhet blev hans följeslagare – och inte minst flaskan som han kĂ€mpat mot tidigare i livet. Snart var han hemlös och satt vid gathörnen i Nashville med en gitarr och en handskriven kartongskylt som tiggde om pengar.

Med en vodkaflaska i handen satt han en morgon lutad mot ett gammalt staket och sĂ„g tillbaka pĂ„ sitt liv, eller spillrorna av det: de drömmar han haft, den frihet han kĂ€nt, den musik han skapat. Han stĂ€llde ifrĂ„n sig vodkaflaskan utom rĂ€ckhĂ„ll och började en trevande konversation med den Gud han emellanĂ„t samtalat med – inte sĂ€llan nĂ€r han varit hög pĂ„ kokain. Det blev ett samtal som förĂ€ndrade allt. NĂ„got hĂ€nde den dĂ€r stunden. PĂ„ insidan. Doug kom pĂ„ fötter igen – och bara en kort tid senare intrĂ€ffade det ovĂ€ntade: mötet med den svenska artisten och programledaren Jill Johnson utanför en restaurang. Doug Seegers story och berörande sĂ„ngröst gick rakt igenom tv-rutan in i de svenska folkhemmen. LĂ„ten han framförde i SVT:s program ”Jills veranda” – ”Going down to the river” – blev snabbt den mest nedladdade lĂ„ten pĂ„ svenska iTunes.

Sedan genombrottet 2014 har Seegers slĂ€ppt flera skivor och gett konserter i mĂ„nga svenska stĂ€der – ofta i utsĂ„lda lokaler. Boken bĂ€r samma namn som den starka sĂ„ngen, ”Going down to the river”, och beskriver Doug Seegers berörande livsresa och innehĂ„ller ett inspirerande budskap om tro, förlĂ„telse och att aldrig nĂ„gonsin ge upp. Den handlar om en man som spelade musik i 55 Ă„r utan nĂ€mnvĂ€rda framgĂ„ngar för att bli en bĂ€stsĂ€ljande artist vid 63 Ă„rs Ă„lder.


UpplÀsare: Teodor Lindh
LĂ€ngd:

3.9

27 recensioner

Carina

2022-06-21

Lite för mycket prat om gud o bibelcitat. Annars var den okej.

catarinalundin

2022-03-09

Tog bort boken efter 30 minuters lyssnande. Fungerar inte med upplÀsaren för mig.