(5)

Gnister

ljudbok och e-bok


SprÄket i Linda Skugges novell Gnister Àr rÄtt, brutalt och Àrligt. Ingenting förskönas eller lÀmnas osagt. Vi fÄr följa Nicole in pÄ bara huden och försöker förstÄ vad det Àr som har gÄtt fel. Hon Àr trasig, men hon har sitt gnister och det kan ingen ta ifrÄn henne. Vissa sÄr lÀker aldrig.

Nicole Àr Àven en av karaktÀrerna i den högaktuella romanen 1989, som Linda Skugge skrivit tillsammans med sin syster Sigrid TollgÄrd.

Mitt allra första minne. Jag Àr vÀldigt liten, nÀstan en liten bebis. Jag skriker och det Àr kallt och hÄrt, som om jag ligger pÄ ett golv. Jag skriker och skriker, mitt ansikte Àr alldeles blött av tÄrar. Jag ropar pÄ mamma, men ingen kommer. Ingen hör mig. Jag Àr en liten tjej med mörkt lockigt hÄr. Jag har ett gult nattlinne med vita svampar pÄ. Det Àr lÄngÀrmat och gÄr Ànda ner till fötterna.

Det hÀr Àr en ljudnovell frÄn Novellix, inlÀst av författaren sjÀlv. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format - tryckt bok, e-bok och ljudbok. LÀs mer pÄ novellix.se