(1)

Glastunneln

e-bok


Jag har aldrig trÀffat min morfar eftersom han dog innan jag föddes, och ÀndÄ jÀmför alla oss hela tiden. Vi har till och med samma namn. Det var tröttsamt att alltid jÀmföras med nÄgon annan sÄ en dag bestÀmde jag mig för att ge mig av för att bara vara mig sjÀlv.

I Glastunneln följer vi en pojke och hans resa dÀr han ensam Äker till Stockholm och trÀffar personer som pÄ olika sÀtt öppnar upp hans nya jag. Den filosoferande Luffarn, jÀttelike Bosse och inte minst Elna Terese. Det Àr en filosofisk ungdomsbok om att hitta sig sjÀlv och vilken roll mÀnniskorna vi möter har i vÄrt upptÀckande.

MARIA GRIPE [1923-2007] Àr en av Sveriges bÀsta och mest Àlskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vÄr lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, dÀribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker Àr översatta till 29 sprÄk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnÀren Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmÀrkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, LitteraturfrÀmjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.