(0)

Ge liv

e-bok


Ge liv Àr en kÀrleksroman, en lovsÄng till livet och till kÀrleken mellan man och hustru. Men en viktig roll spelar ocksÄ skildringarna av barnafödande, bÄde med den vanliga, passiva metoden och med den nya, smÀrtförebyggande.

Huvudpersonen har upplevt en smÀrtsam första förlossning. Hennes psykiska jÀmvikt rubbas svÄrt. Hon anklagar sig för att inte Àlska sitt barn tillrÀckligt och kÀnner sig sÀmre Àn andra. Babyn och den i ett slag förÀndrade tillvaron frestar hÄrt pÄ makarnas samliv. Vetskapen om en ny omedelbar graviditet drabbas dem som en chock.

Genom en lÀkare fÄr hon slumpartat information om den psykoprofylaktiska metoden. Hon beslutar sig för att pÄ egen hand genomföra trÀningen för den nya födseln. DÀrmed förÀndras hela hennes liv. Gradvis vidgas hennes medvetande, och gradvis vÀcks ocksÄ hennes lust att leva, att Àlska, att njuta livet och kÀrleken.

Ge liv Àr en roman om kÀrlek men ocksÄ en bok om kvinnas situation i dagens Sverige. Den manar till förÀndring inifrÄn, av övertygelse och kÀnsla. Den vÀdjar till individens livskraft och lust.

Ge liv Àr en fristÄende fortsÀttning pÄ Veka livet författarens genombrottsroman frÄn 1970.