(36)

Fyrvaktarna

e-bok


Tre fyrvaktare försvinner spÄrlöst - vad hÀnde egentligen?

Cornwall, 1972. PÄ nyÄrsafton lÀgger en bÄt till vid fyren pÄ otillgÀngliga Maiden Rock, en klippa mitt ute i havet. Men ingen kommer för att möta bÄten. Inne i det lÄsta fyrtornet hÀnger klÀderna pÄ sina krokar och bordet stÄr dukat - men de tre fyrvaktarna Àr spÄrlöst försvunna. Fyrens alla klockor har stannat pÄ 8.45.

Tjugo Är senare har Helen, Jenny och Michelle fortfarande inte fÄtt nÄgra riktiga svar pÄ vad som hÀnde deras mÀn i fyren. Men nÀr en författare dyker upp i byn för att gÄ till botten med mysteriet fÄr de en chans att berÀtta sin sida av historien. Hemligheter kommer upp till ytan och sanningar förvandlas till lögner nÀr vi lÀgger pusslet om fyrvaktarna som försvann och deras sista tid i tornet.

Emma Stonex har skrivit en nervkittlande roman dÀr luften Àr tung av salt havsluft och underliggande spÀnningar. Det Àr en berÀttelse om isolering och besatthet, om verklighet och illusion och om vad som krÀvs för att hÄlla hoppet vid liv nÀr allt ser som mörkast ut.

"Emma Stonex hÄller lÀsaren gastkramad med sin originella, psykologiska thriller med inslag av sÄvÀl gotisk skrÀckroman som pusseldeckare." - Vi lÀser

"... ett gripande marint mysterium som hÀmtar inspiration frÄn ett verkligt fyrdrama frÄn 1900-talets början. /.../ en bÄde spÀnnande och vÀlutvecklad roman som innehÄller den klassiska whodunnit-genrens alla finesser. (Betyg 4)" - BTJ-hÀftet 13/2021, Markella Callin

"En underbart smart och stÀmningsfull historia" - The Observer

"En berÀttelse med makalös tontrÀff" - The Guardian

"En triumf" - Daily Mail

Emma Stonex bor i Bristol med man och tvÄ döttrar. Fyrvaktarna Àr den första boken hon skrivit i eget namn.



3.0

36 recensioner

aida.sahmanovic

2021-08-09

I en klass för sig! Fantastisk bok!